mercredi 27 septembre 2017

Alestir sa critica sus Benvenuti

Onte se passa ?


L'illa de Lampedusa ò Lampedosa (italian : isola di Lampedusa, sicilian : isua
Lengas parladas :
Italian : Isola di Lampedusa.
Sicilian : Isula di Lampidusa.
Illa italiana, poblada de 6000 estatjants, situida entre Illa de Malte e Tunisia. Es de l'arquipèu dei Pelatges, que compren, en mai de Lampedusa, leis illòts pichonets de Linosa e de Lampiona.

Qu'es aquò coma filme ?

Benvenutti
Es un filme de cinquanta quatre minutas, de dos mila dètz e sèt.
Es estat realizat per Laure Auriole (França) e Annalisa Lendaro (Italia).
Es estat produsit per CNRS Imatges (França)

Lampedusa, un calhau de vint quilomètres, es una dei frontièras d'Euròpa. Una illa famosa coneguda per èstre la destinacion d'un milierat d'estrangiers que fugisson guèrras e misèria, e que, cada an, se riscan la vida en traversant la Miegterrana. Frontièra per leis uns, paradís per la toristalha : seis aigas bluas bluas, son inchalença ne'n fan una destinacion toristica fòrça presada.
La vida sus l'illa se dèu de contunhar.
Dins aqueu filme, leis estajants e sei visitaires se fisan e se meton en scèna, se desvelon e se mascan. A mieg-mòt ò francament, menan l'espectator a descubrir Lampedusa dau dedins. Naufragis e camps de retencion, dolce vita e pesca tradicionala.
Viatge au còr d'una illa militarizada e tras que polida, teatre e espectatritz d'una dei tragedias dau sègle nòstre.

Laure Auriole es nascuda en mila-nòu-cent-uechanta-un
Es diplomada en antropologia (estudis africans) e en letras germanicas de l'universitat Johannes Gutenberg de Mayence en Alemanha. Promier s'es investida dins lo jornalisme d'Euròpa e en Africa, abans de s'especializar dins la realizacion de filmes documentaris, sa desmarcha cinematografica, se situís au rescòntre dei sciéncias socialas, de l'art e de la cultura. En dos mila dotze realizèt un filmonet en fin d'estudis, Memòrias, sus la memòria dau passat negrier de la vila de Bordèu. Benvenutti es son promier lòng-metratge documentari.

Annalisa Lendaro fa la cercaira au CNRS en sociologia politica.

Òbra sus la migracion e lei pòbles. Vist l'actualitat politica e migratòria, s'orientèt devers la produccion d'un saber qu'assaja de despartimentar la cèrca scientifica per permetre lo debat dins e fòra l'universitat. Son CV se constituís mai que mai de publicacions e de comunicacions a de congrés e de jornadas d'estudi. Benvenutti es son promier filme documentari.  

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire